Kittysadvies.nl

de drogist met een twist


 

Weet wat je slikt.

Een voedingssupplement is een middel dat je neemt als aanvulling op je normale voeding.
Dit kan gaan om een kruidenpreparaat, een vitamine, een mineraal, een plantenextract of een combinatie hiervan. Het doel ervan is om de gezondheid te ondersteunen en/of te verbeteren.

Met enkele uitzonderingen daargelaten is het niet aan te bevelen hetzelfde supplement langdurig te gebruiken zonder tussendoor te toetsen of je het nog wel nodig hebt en of het überhaupt werkt.

Het is namelijk niet altijd zo dat een supplement of een kruidengeneesmiddel wat een aantal jaar geleden goed heeft geholpen nu bij dezelfde klachten weer de oplossing biedt. Daarom is het belangrijk altijd een vinger aan te pols te houden en niet zomaar lukraak alles te slikken. Sterker nog. Stop eens een tijdje. Mochten eventuele klachten toch weer terugkomen, kun je altijd weer beginnen.
Of misschien toch eerst nog even terug naar de (huis)arts, therapeut of Kitty.

Bij kinderen is dit nog belangrijker. Buiten de vitamine D suppletie (!!) is het belangrijk om nog vaker tussentijds te toetsen. Een lichaam wat in de groei is heeft iedere keer weer andere behoeftes.
Ik vind het belangrijk om te benadrukken dat het zeker bij kinderen belangrijk is om de juiste producten te gebruiken en niet te lang. Zorg ervoor dat een supplement ondersteunend werkt en laat het lichaam het daarna weer zelf regelen. Ik kan je hier uiteraard veel meer over vertellen mocht je naar informatie hierover op zoek zijn.  

Kortom, gebruik deze middelen verstandig. Dan heb je er het meeste baat bij. Ook je portemonnee. 

Kitty.